Paul Verweel Voetbaltoernooi


8 juni, Paul Verweel toernooi op sportpark Vechtzoom

Namens de initiatiefnemers van SV Vechtzoom en Hercules wil ik iets vertellen over het Paul Verweel toernooi dat op 8 juni plaats gaat vinden bij SV Vechtzoom.

Het motto van dit toernooi is ‘verbinding beweegt, beweging verbindt’. Verbinding zoeken tussen voetbalclubs en iedereen in beweging brengen, is tevens het gedachtegoed van Paul Verweel, die vorig jaar overleed aan de gevolgen van kanker. Paul is iemand die een groot deel van zijn leven heeft besteed aan het laten voetballen van onze jeugd, met name de jeugd met een migratie achtergrond. Met het idee dat je ze beter kunt laten sporten/voetballen dan laten rondhangen. Hem willen we met dit toernooi herdenken en eren. In zijn geest willen we ook een maatschappelijk functie aan het toernooi verbinden. De wijk Overvecht willen we betrekken om zoveel mogelijk jongens en meiden te laten sporten.

Het is de bedoeling dat het toernooi een jaarlijks terugkerend evenement wordt voor alle Utrechtse voetbalverenigingen.

Voor het toernooi op 8 juni willen wij teams tussen JO8 en JO12 en de MO13 uitnodigen. In de toekomst is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om het toernooi uit te breiden met oudere teams.

SV Vechtzoom en Hercules (de jongste en oudste vereniging van Utrecht) organiseren het toernooi met medewerking van Sport Utrecht, USBO en KNVB. Tijdens het Paul Verweel toernooi van 8 juni aanstaande zullen er clinics zijn van o.a. Taekwondo en Frisbee, en is er aandacht voor gezonde voeding

Inschrijvingen: 11 teams hebben zich al ingeschreven en 6 teams zijn aangemeld maar nog niet zeker is of zij ook zullen komen. In de bijlage vind je onze flyer met het vriendelijke maar dringende verzoek om jullie teams aan te moedigen zich in te schrijven voor dit toernooi! Het zou mooi zijn als er nog teams erbij komen.

Voor mij persoonlijk en voor de organisatie, zou het toernooi pas echt geslaagd zijn als wij in Utrecht uiteindelijk een jaarlijks terugkerend Utrechts Paul Verweel toernooi dag zouden hebben. Als laatste wil ik graag melden, dat wij na afloop van het toernooi van plan zijn een bijdrage te leveren aan KWF Kankerbestrijding.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven